O meni

 

IMG_1891

Svijet se ne može obići u 80 dana, kao što ni  minuta ne traje 80 sekundi. Ali, tko od nas nije doživio trenutak u kojem je mjerenje vremena bilo u neskladu s našim doživljajem istog? Tada u nama proradi neki drugi sat i naše emocije učine da minuta traje duže, da je nebo plavlje i da nam koža miriše drugačije. Jednostavno, želimo da traje. Putovanja mi daju upravo taj doživljaj vremena. Puštam da me ponesu mirisi, boje i okusi, da se vidim (barem na trenutak) vladaricom jednog dvorca ili junakinjom neke davne bitke.

Ja sam običan, mali čovjek i volim to što jesam. Sretna sam žena jer uz sebe imam čovjeka koji me voli, usprkos mojim manama ili možda baš zbog njih. Volim organizirati putovanja za nas, znajući da ćemo zajedno i po prvi put vidjeti i dotaknuti neki drugi život ili ono što je od njega ostalo. Njegova pronicljivost, interes za povijest i geopolitička pitanja su začini u juhi koju kuha moj romantični mozak. On je moj životni partner i suputnik. Mi, jednostavno, putujemo, a da cilj ne naziremo. I tako, dan po dan.

Pišem ovaj blog ne znajući kuda će me to odvesti. Prije svakog, pa i najmanjeg, putovanja se informiram, istražujem i učim. Prava štreberica koja kad konačno negdje dođe uživa u iznenađenjima koje knjiga, slika i video ne mogu opisati i dočarati.  Htjela bih, barem na trenutak, dočarati te nama nepoznate svjetove, a onima koji se, pak, spremaju na put, pomoći da taj put bude ljepši, ugodniji i sadržajniji. Ukratko, da im na tom putu svaka minuta traje 80 sekundi. Baš kao i meni.

Hvala vam što me čitate i što mi pišete.

Taja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>